www.lerenvanhonden.nl

Gedragsbegeleiding en training

Diensten en tarieven

 

Privé training

Door een stukje individuele aandacht tijdens de training met uw hond kan heel precies gekeken worden naar wat uw hond nodig heeft. 1 op 1 begeleiding heeft als voordeel dat u en uw hond de volledige aandacht krijgen waardoor er over het algemeen sneller resultaten worden geboekt. Afhankelijk van de hulpvraag in de training kom ik bij u thuis of op locatie. Bij niet al te gecompliceerde problemen kunt u kiezen voor een privé training maar ook voor de "gewone" basistraining zijn privé lessen een goede keuze.

Een privé les aan huis of op locatie kost;

 • 45 minuten 30 euro,
 • 60 minuten 40 euro,
 • 75 minuten 50 euro.
 • Reiskostenvergoeding (0,50 cent per km.)

 

 

Gedragsbegeleiding  (vanaf medio 2018)

De werkwijze bij gedragstherapie is een traject bestaande uit een consult aan huis of op locatie, gedragsanalyse,  behandelplan en nazorg. 

Het gehele traject omvat:

 • Een gedragsconsult aan huis of op locatie.
 • De voorbereiding door middel van een vragenlijst.
 • Een diagnose, behandelplan en prognose. Deze krijgt u in een schriftelijk verslag toegestuurd.
 • Telefonische nazorg/begeleiding gedurende 2 maanden.​ ​         

Er is geen standaard advies in de begeleiding van probleemgedrag, elke combinatie hond – eigenaar is uniek. Per situatie en geval zal gekeken worden naar een passende begeleiding. Gedragsbegeleiding is maatwerk. Samen werken naar een oplossing is het belangrijkste, samen leren en samen blij zijn het hoofddoel.

De kosten van een consult zijn opgebouwd uit de volgende componenten:

 • Consult kosten: een sessie duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur. De kosten hiervan bedragen;
 • 60 euro voor 1 uur,
 • 80 euro voor 1,5 uur,
 • 100 euro voor 2 uur.
 • Reiskosten vergoeding (0,50 cent per km.)

 

 

Consult begeleiding pup in huis

U krijgt een pup in huis en er zijn een hoop dingen die op u af komen. Het opvoeden van een pup is een hele klus en soms is het fijn om naast het volgen van een puppycursus ook wat extra handvatten en adviezen te krijgen bij het opvoeden van de pup in de thuissituatie. Denk hierbij bv. aan bench-training, voerbaknijd, zindelijkheidstraining, handelswijze bij bezoek, omgang met kinderen etc. Alle puppy-perikelen worden uitgebreid besproken en u krijgt veel bruikbare adviezen en tips.

Kosten voor puppybegeleiding thuis zijn hetzelfde als van een privé training evenals de kilometervergoeding.

 

Hersenwerk voor honden

Sinds maart 2017 ben ik Gevorderd Begeleider Hersenwerk. Op kleine schaal bied ik ook Hersenwerk voor honden aan. Samen bezig zijn met je hond en hem mentaal uitdagen. Hersenwerk is zoeken naar iets lekkers of leuks in verschillende soorten materialen.

Het idee is dat de hond, geconcentreerd en op zijn eigen manier het lekkers of leuks gaat zoeken. Dit doet hij door zijn neus te gebruiken. Met zijn neus traceert hij zijn beloning. En dan gaat hij ontdekken en nadenken over hóe hij het lekkers of leuks kan bemachtigen.

Waarom zou je Hersenwerk aanbieden aan je hond?

Vrijwel alle honden zijn gefokt met een doel. Ze werden gefokt om mee te gaan op jacht met verschillende taken, te waken, ongedierte te bestrijden etcetera. De hond van nu is vooral een gezelschapsdier. Met zijn vaardigheden wordt nauwelijks iets gedaan, terwijl een hond juist graag samenwerkt. Hersenwerk is een geweldig alternatief om de vaardigheden van je hond te benutten èn om lekker samen te werken!

Het tarief voor hersenwerk is 45 euro per uur exclusief reiskosten (0,50 cent per km.)  Bij

meerdere deelnemers, 10 euro extra per deelnemer, maximaal 4.

Leren van honden heeft ook een aantal hondenpuzzels te huur. Ontdek hoe leuk puzzelen met je hond is!

Kosten; 5 euro per week (borg €20)