www.lerenvanhonden.nl

Gedragsbegeleiding en training

Wie ben ik

Mijn naam is Maudy de Miranda, ik woon samen met mijn man, 2 kinderen, onze hond (kruising) en kat in het brabantse dorp Made. We hebben ook nog een pony, een Irish Cob merrie.

Dieren zijn altijd al de rode draad in mijn leven geweest. In 1996 begon ik naast mijn bijbaantje een studie voor dierenartsassistente met grote ambitie. Toen al was ik geïnteresseerd in hondengedrag en schoolde mezelf bij. Na een korte periode in een dierenartsenpraktijk te hebben gewerkt belandde ik uiteindelijk via een buitendienstfunctie in honden en kattenvoer op kantoor in een functie die niets met dieren te maken had. Een leuke baan maar het dierenwereldje bleef trekken. Ik werd beheerder van een kinderboerderij, maar kreeg destijds een mooie kans om intern opgeleid te worden tot assistente bij een tandartsenpraktijk, mooi werk en het paste ook bij me. Deze kans moest ik aangrijpen, mijn droom van een baan in de dierenwereld liet ik los.

Bijna 11 jaar lang werkte ik als tandartsassistente, maar volgde ondertussen cursussen op kynologisch gebied, dat is waar mijn hart lag, en er viel zoveel over te leren. Ik volgde een opleiding als Kynologisch Instructeur aan de Martin Gaus academie en kwam zo ook bij de Gaus Geleide-en hulphondenschool terecht, ik kreeg een kans als extern trainer en leidde mijn eerste blindengeleidehond op, begeleid door Serge Gaus leerde ik ontzettend veel over de training van geleidehonden d.m.v. de clicker.

Ondertussen hielp ik een vriendin met het opstarten van haar hondenschool, en gaf ik les als instructeur. Ik was weer op het pad waar ik 20 jaar geleden begon en nu zou ik er niet meer van afwijken, dit was mijn weg.

Omdat ik meer wilde leren ben ik de opleiding tot Kynologisch Instructeur bij Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum gaan volgen (2015), een opleiding van 1,5 jaar op HBO-niveau die een heel breed lespakket aanbiedt, gebaseerd op positieve training en volgens de laatste inzichten, gegeven door top-docenten Monique Bladder en Erica Bokelmann.

Hier maakte ik kennis met o.a. SATS, B.A.T. training, Lure & reward en de "luisteren is leuk" methode van Jolein van Weperen.

Andere gastdocenten waren; Sam Turner (clickertraining), Lotte Botter (voedingsdeskundige), Evelyne Bekke (dierenarts), Sylvia Haveman(dierfysiotherapeut), Jelien Lammers (coaching/training/didactiek) en Nella Mastenbroek (speurhondeninstructeur).

Tevens behaalde ik bij Annorlunda mijn certificaat Gevorderd begeleider Hersenwerk voor honden gegeven door Marleen van Baal.

In de loop van 2018 hoop ik mijn vervolgopleiding bij Annorlunda als Kynologisch Gedragstherapeut af te ronden.

In mei 2016 ben ik begonnen bij Stichting Contacthond (dierondersteunde therapie). Deze organisatie zet honden in als uniek middel bij therapie.  Hier werk ik als hondenbegeleider van therapiehonden in zorginstellingen. De therapiehonden helpen mensen met een hulpvraag. Ik werk met revaliderenden en dementerenden. Samen met fysiotherapeuten streven we een therapeutisch doel na, rol van de hond is het motiveren en stimuleren van de cliënt tijdens de therapiesessies. Heel mooi werk en een voorrecht om te mogen doen.

In februari 2017 heb ik de mooie kans gekregen om als instructeur/gedragstherapeut aan de slag te gaan bij N&N Dogtrainers in Nieuwendijk. Een professionele hondenschool met een fijn team van instructeurs die werken volgens de positieve trainingsmethode en dus met oog voor het welzijn van de hond. Ik ben blij deel uit te mogen maken van dit team.

In april 2017 heb ik mijn baan als tandartsassistente opgezegd en sindsdien ben ik volledig werkzaam in de honden. 

 

Visie

Vele mooie inzichten heb ik gekregen tijdens mijn opleiding(en) en opgedane ervaring, maar uitgeleerd ben ik nooit, er valt nog zo veel te "leren van honden"!

Ik zal me dan ook altijd blijven bijscholen om mensen en honden dichter bij elkaar te brengen want dat is mijn doel, mensen leren kijken naar hun hond, begrijpen wat hij nodig heeft zodat we blije honden krijgen die graag luisteren!


 

 

Gevolgde aanvullende cursussen en bijscholingen;​ ​         

- Omgang met agressie (Annorlunda 2016/2017)

- Opleiding gedragsbegeleider Geert de Bolster Academie (Connectiemethode) september 2017